Alle cursussen >  Basisfotografie >  Enschede > 1-op-1-workshop basisfotografie

1-op-1-workshop basisfotografie

Enschede - Beginner - Privé

workshopimg

€ 135,-

Workshop boeken

Voorbeeldfoto’s

Wat ga je leren?


  • Inzicht in de basisbegrippen ISO, sluitertijd en diafragma

  • De mogelijkheden van jouw camera en lens / lenzen

  • De juiste settings voor een goed belicht beeld, zonder onscherpte waar je dat niet wil.

Cursusbeschrijving

Ligt jouw camera te verstoffen omdat je niet precies weet hoe je er het beste uit haalt? Kom je niet van de automatische stand af omdat je het verder ook niet precies weet? Een keer iets gehoord over scherptediepte, maar geen idee hoe je nou die ‘wazige achtergrond’ echt voor elkaar krijgt? Begrijpelijk, maar ook erg jammer. Want is niet heel erg moeilijk om meer grip te krijgen op het resultaat.

Misschien heb je geen zin om diep in die handleiding te duiken en te zoeken tussen abstracte begrippen die verder nog niks zeggen over ‘HOE DAN’. Hoeft ook niet.

Want in een 2,5 uur durende privé-workshop basisfotografie breng ik je up to speed met de basiskennis over diafragma, iso, sluitertijd en type lenzen. Daarna gaan we aan de slag om de juiste instellingen met jouw camera te leren toepassen, voor het soort foto’s dat je het liefste wil leren maken. En natuurlijk kun je alle vragen stellen die je maar wil.

Vereisten voor de cursus

Een spiegelreflexcamera of systeemcamera.

Over de instructeur

Indra Simons is zelfstandig fotograaf sinds 2006. De nadruk ligt op trouwreportages en zakelijk en editorial portret. Ze won vele nationale en internationale awards met haar journalistieke (niet geensceneerde) trouwreportages. Haar kennis deelt ze graag, zowel met foto-hobbyisten als de meer gevorderde en professionele fotografen.

Bekijk workshopsite

Favoriete foto instructeur

Weten hoe je camera naar licht kijkt, en licht meet, is belangrijk als je meer controle wil krijgen over het resultaat.

In deze foto zou de camera op de automatische stand namelijk een foto opleveren die volgens de camera 'gemiddeld' goed belicht is. Maar omdat er hier in het midden een groot deel bestaat uit een lichte partij (de lucht), zal de camera proberen te vermijden dat de foto overbelicht wordt en daarom een donkerder beeld opleveren dan je zou willen. De gebouwen links en rechts zijn dan een stuk donkerder dan de bedoeling is, terwijl het in deze foto helemaal niet erg is dat de lucht wat is overbelicht.

Als je eenmaal weet hoe de camera naar licht kijkt, kun je ook gaan bijsturen en de camera vertellen dat het o.k. is om in dit geval een iets overbelichte foto te maken.
In deze workshop help ik je meer grip te krijgen op je camera, zodat je zelf controle krijgt over het door jou gewenste resultaat!