Alle cursussen >  Basisfotografie >  Deventer > Basiscursus Digitale Fotografie

Basiscursus Digitale Fotografie

Deventer - Beginner - In een groep

workshopimg

€ 169,-

Workshop boeken

Voorbeeldfoto’s

Wat ga je leren?

. De apparatuur leren kennen zoals de camera, statief, filters, geheugenkaarten etc.
. Gebruik en instellingen camera zoals ISO waarden, sluitertijd, diafragma en witbalans
. Alles leren over de juiste compositie en je eigen stijl ontwikkelen
. Praktijk van scherpe foto’s, spelen met scherptediepte
. Buiten en binnenopnamen
. Bewegende onderwerpen fotograferen, beweging vastleggen of beweging bevriezen
. Het normale plaatje ontstijgen en creatievere foto’s maken
. Samen met de docenten fotograferen en je eigen foto’s bespreken
. Werken met lange sluitertijden, het werken met de camera in de Manueel stand
. Praktijkdag: een hele ochtend samen op pad en fotograferen met 2 docent fotografen

Cursusbeschrijving

De Digitale Fotografie cursus richt zich op beginnende of hobby fotografen die hun camera beter willen leren kennen en tevens de tips & tricks willen leren hoe je betere foto’s kunt maken. En dat is vaak makkelijker dan je denkt! Wij leren de geheimen van de professionele fotografen en leggen dit in begrijpelijke taal uit, zonder overbodige technische details. Praktijkgericht, dwz we leren je welke knop je moet indrukken, welke instelling je moet gebruiken en wanneer.

Iedere les zijn we met de camera bezig en aan het fotograferen. Er is ook een speciale Praktijkdag. Op deze ochtend gaan we samen op pad en 3 uur fotograferen met de docenten. Alle geleerde tips & tricks in deze cursus worden op die dag door middel van verschilllende opdrachten uitgevoerd.
Na deze cursus weet je de juiste camera-instellingen te hanteren, mooie composities te maken en het kiekje te ontstijgen. Een uitgebreide Basiscursus van 5 lessen van 2,5 en 3 uur. Investering slechts 169 euro incl. btw. Je krijgt er tevens een handig cursusboek bij. Deze cursus wordt in een informele sfeer gegeven, je leert er veel en gegarandeerd maak je na afloop van de cursus mooiere foto’s en is je kijk op Fotografie echt veranderd.

Tijdens de Basiscursus Digitale Fotografie ontvang je Internet support via mail of via een besloten Facebook groep die alleen toegankelijk is voor de cursisten. Je hoeft dus niet te wachten tot de volgende les om je vragen te stellen. De cursisten kunnen hun vragen en opdrachten plaatsen in deze groep en elkaar zo helpen en stimuleren.
Na deelname aan deze cursus, houdt de service van Digidiaal niet op en heb je onbeperkt toegang tot de besloten Facebook groep voor Digidiaal cursisten. De groep is bedoeld om de (oud) cursisten van Digidiaal een platform te bieden waar ze elkaar kunnen inspireren, vragen kunnen stellen, tips&tricks met elkaar kunnen delen en foto’s kunnen uploaden.

Voorwaarden: Maximaal 12 deelnemers, bij meer dan 8 deelnemers 2 docenten.
Minimaal 6 deelnemers per cursus. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een email.

Vereisten voor de cursus

De cursus kun je al volgen als je in het bezit bent van een compactcamera waar je diafragma, sluitertijd en ISO kunt instellen.

Programma

Bekijk alle data van deze cursus

Datum

22-04-2020

13-05-2020

Locatie

Deventer

Deventer

Over de instructeur

Jan Haitsma is de oprichter en eigenaar van Digidiaal en geeft al meer dan 15 jaar op een enthousiaste manier trainingen in het vakgebied van Fotografie en Digitale Fotobewerking. Jan heeft meer dan 20 jaar ervaring in het werken met Fotobewerkings-programma’s en nog veel langer is hij actief in de fotografie. Fotografie is er met de paplepel ingegoten, zijn vader en opa waren ook fanatieke amateurfotografen. Van hen heeft hij het vak geleerd. Het begon allemaal in de donkere kamer (doka). Van zwart-wit afdrukken tot digitale beeldbewerking. Jan heeft het hele traject doorlopen. Hij is specialist in de Adobe pakketten: Adobe Photoshop en Lightroom en Luminar. Hij heeft zich deze software helemaal eigen gemaakt in de loop der jaren en ook eigen cursusboeken geschreven die gebruikt worden in de trainingen van Digidiaal. Zijn grote voorbeelden zijn Deke McClelland en Scott Kelby. Jan is actief in de Fotografie en Beeldbewerking en tevens actief in besturen van Fotoclubs en Stichtingen. Jan is oprichter en voorzitter van het Fotografen Platform in Schalkhaar. Dit is een Platform van fotografen en beeldbewerkers die maandelijks bij elkaar komen om van elkaar te leren en creatief bezig te zijn met Photoshop en Fotografie. Maandelijks begeleidt hij de Photoshop groep in Schalkhaar. Deze groep is onderdeel van het Fotografen Platform, en al jaren actief met een vaste kern van leden. Daarnaast is Jan ook lid van 1 van de fotogroepen van dit Platform. Met fotograferen en beeldbewerken is hij dus dagelijks bezig. Het vakgebied verandert continu en daarom blijft het ook zo boeiend.

Bekijk workshopsite