Alle cursussen >  Nabewerking >  Deventer > Basiscursus Lightroom

Basiscursus Lightroom

Deventer - Beginner - In een groep

workshopimg

€ 235,-

Workshop boeken

Wat ga je leren?

Digitale foto’s importeren
Foto’s organiseren en beheren dmv Trefwoorden, Labels, Collecties, Metadata, gezichtsherkenning
Aan de hand van een praktisch stappenplan leert Digidiaal je om snel je favoriete foto’s te vinden in al die duizenden foto’s die op je harde schijf staan. 
De nieuwe modules Kaart en Boek: Bekijk uw foto’s op een landkaart en maak zelf fotoboeken in Lightroom!
Foto’s non-destructief bewerken, optimaliseren en creatieve toepassingen
Digidiaal leert je de juiste workflow om je foto te verbeteren. 
Panorama’s en HDR (de nieuwe features uit Lightroom Classic)
Foto’s presenteren in een fraaie diashow
Uw eigen webgalerie maken en mooie afdrukken maken. Nu met Soft Proofing
Foto’s exporteren voor bijvoorbeeld verdere bewerking in een extern programma zoals Photoshop en de NIK plugins van Google.
Het maken van diverse presets (voorinstellingen) om je workflow nog sneller te maken.

Cursusbeschrijving

In deze cursus Lightroom behandelen wij de complete workflow om goed en efficiënt met Lightroom te kunnen werken. Daarnaast geven we jou de nieuwste en opwindendste eigenschappen van Photoshop Lightroom Classic. Lightroom sluit perfect aan bij de werkwijze en wensen van de fotograaf.  Lightroom is software waarmee de fotograaf grote aantallen digitale foto’s kan importeren, beoordelen, beheren, bewerken, printen, presenteren en een webgalerie online kan plaatsen.
Bij deze cursus ontvang je tevens een eigen geschreven cursusboek zodat je de behandelde stof thuis nog eens kunt nalezen.

Het is een combinatie van een catalogus-, beeldbewerkings-en diapresenteerprogramma. Wij helpen je in 6 dagdelen dit prachtige programma te doorgronden zodat je met veel plezier aan jouw fotocollectie kan gaan werken. Dit pakket is uitermate geschikt om grote hoeveelheden foto’s snel te optimaliseren en beheren.
Tijdens de Lightroom cursus ontvang je Internet support via mail of via een besloten Facebook groep die alleen toegankelijk is voor de cursisten. Je hoeft dus niet te wachten tot de volgende les om je vragen te stellen. De cursisten kunnen hun vragen en opdrachten plaatsen in deze groep en elkaar zo helpen en stimuleren.
Na deelname aan deze cursus, houdt de service van Digidiaal niet op en heb je onbeperkt toegang tot de besloten Facebook groep voor Digidiaal cursisten. De groep is bedoeld om de (oud) cursisten van Digidiaal een platform te bieden waar ze elkaar kunnen inspireren, vragen kunnen stellen, tips&tricks met elkaar kunnen delen en foto’s kunnen uploaden.

Voorwaarden: Maximaal 10 deelnemers.
Minimaal 6 deelnemers per cursus. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een email.

Vereisten voor de cursus

Software programma Adobe Lightroom Classic, (abonnementsversie) of Lightroom 6

Programma

Bekijk alle data van deze cursus

Datum

08-04-2020

Locatie

Deventer

Over de instructeur

Jan Haitsma is de oprichter en eigenaar van Digidiaal en geeft al meer dan 15 jaar op een enthousiaste manier trainingen in het vakgebied van Fotografie en Digitale Fotobewerking. Jan heeft meer dan 20 jaar ervaring in het werken met Fotobewerkings-programma’s en nog veel langer is hij actief in de fotografie. Fotografie is er met de paplepel ingegoten, zijn vader en opa waren ook fanatieke amateurfotografen. Van hen heeft hij het vak geleerd. Het begon allemaal in de donkere kamer (doka). Van zwart-wit afdrukken tot digitale beeldbewerking. Jan heeft het hele traject doorlopen. Hij is specialist in de Adobe pakketten: Adobe Photoshop en Lightroom en Luminar. Hij heeft zich deze software helemaal eigen gemaakt in de loop der jaren en ook eigen cursusboeken geschreven die gebruikt worden in de trainingen van Digidiaal. Zijn grote voorbeelden zijn Deke McClelland en Scott Kelby. Jan is actief in de Fotografie en Beeldbewerking en tevens actief in besturen van Fotoclubs en Stichtingen. Jan is oprichter en voorzitter van het Fotografen Platform in Schalkhaar. Dit is een Platform van fotografen en beeldbewerkers die maandelijks bij elkaar komen om van elkaar te leren en creatief bezig te zijn met Photoshop en Fotografie. Maandelijks begeleidt hij de Photoshop groep in Schalkhaar. Deze groep is onderdeel van het Fotografen Platform, en al jaren actief met een vaste kern van leden. Daarnaast is Jan ook lid van 1 van de fotogroepen van dit Platform. Met fotograferen en beeldbewerken is hij dus dagelijks bezig. Het vakgebied verandert continu en daarom blijft het ook zo boeiend.

Bekijk workshopsite