Alle cursussen >  Trouwfotografie > E-book journalistieke trouwreportages "Work-it!"

E-book journalistieke trouwreportages "Work-it!"

Gevorderd - Boek / Ebook

workshopimg

€ 17,95

Workshop boeken

Voorbeeldfoto’s

Video

Wat ga je leren?

Je leert in dit e-book hoe je krachtige reportagefoto's maakt die echt impact maken. Niet alleen momenten najagen, maar ook weten hoe je zo'n moment op de krachtigst mogelijke manier vangt. • Hoe gebruik je het aanwezige licht?

 • Hoe zorg je er door je compositie voor dat meteen duidelijk is waar het om gaat in een foto?

 • Hoe kun je het beste je camera instellen en bedienen om voorbereid te zijn op snel wisselende lichtsituaties?

 • Antwoorden op deze vragen, en nog veel meer, vind je in dit e-book.


Wat lezers vonden:


“Er staan heel veel tips en trucs in, die normaal gesproken alleen bij workshops of seminars worden prijsgegeven”
“Helder, strak, professionele uitstraling! Goed omschreven met mooie beelden! Boordevol inspiratie!”
“Je hebt standpunten/composities laten zien waar ik nog nooit aan gedacht heb.”Nu in dit e-book opgetekend, de belangrijkste tips uit de workshop en inspirerende praktijkvoorbeelden, tijdelijk voor een superspeciale prijs van slechts €19,95.


Bestel het e-book via de gele knop 'Workshop boeken' bovenin.
Cursusbeschrijving

Je hebt al (enige) ervaring met fotografie en weet je camera te bedienen, ook in A(v) of manual. Je wil je graag verdiepen in de journalistieke trouwfotografie. Misschien heb je al wel eens een (trouw)reportage gemaakt, misschien nog niet, maar heeft het wel je interesse dat te gaan doen.

Maar liefst 48 pagina’s boordevol info en inspiratie voor het maken van een krachtige (trouw)reportage!

In hoofdstuk 1 vind je beknopt de 10 ‘do’s’ van een goede journalistieke reportage op een rijtje (ook van toepassing op reportages van een andere soort dan trouwreportages). In hoofdstuk 2 wordt ingezoomd op het licht, het moment en de compositie, een drie-eenheid die op de ideale foto perfect in balans is. Het een versterkt het ander. En in de hoofdstukken daarna volgt de praktische uitwerking ervan gedurende drie ‘fases’ van een trouwdag: de voorbereidingen, de ceremonie, en taart-toost-feest. Niet alleen technisch, maar vooral ook praktisch:

 • Wat waren mijn gedachten bij het tot stand brengen van de foto?
 • Wat doe je met donkere ruimtes?
 • Hoe maak je goede foto’s van de binnenkomst in de kerk?
 • Aan welke kant kun je het beste staan voor ‘de kus’?

 

Vereisten voor de cursus

 • Een tablet of laptop om het e-book te kunnen lezen vanaf je scherm
 • of een printer om het e-book op a4 formaat af te drukken
 • enige ervaring met fotografie en de bediening van je camera

Over de instructeur

Indra Simons is zelfstandig fotograaf sinds 2006. De nadruk ligt op trouwreportages en zakelijk en editorial portret. Ze won vele nationale en internationale awards met haar journalistieke (niet geensceneerde) trouwreportages. Haar kennis deelt ze graag, zowel met foto-hobbyisten als de meer gevorderde en professionele fotografen.

Bekijk workshopsite

Favoriete foto instructeur

Canon 5DMarkII, Canon 70-200mm L USM, F2.8, t1/200, ISO 1600

Deze foto is een goed voorbeeld van dat je altijd paraat moet zijn om te fotograferen. Het was het moment net voordat we een korte shoot zouden doen samen. Maar door te blijven opletten, had ik mijn camera in de aanslag, met de juiste settings, toen dit moment zich voordeed vlak ervoor. De bruid is net over een plas gestapt en reageert hier op daggasten die voorbij lopen en zwaaien. Veel meerzeggender over deze trouwdag en dit bruidspaar dan welke geposeerde foto die we daarna maakten ook!

Afwachten, je instellingen correct hebben en dan binnen je compositie het moment te laten ontstaan levert vaak de verrassendste foto's. 

Deze foto won meerdere awards en werd levensgroot getoond in een expositie van award-winnende trouwfoto's i.s.m de Masters of Benelux wedding photography (zie youtubefilm hierboven).

In het e-book 'Work it!' over journalistieke (trouw)reportages lees en leer je alles over hoe je foto's maakt die momenten op de krachtigst mogelijke manier overbrengen.

Het bevat superveel tips, inzichten en inspiratie die normaal alleen in de workshop worden prijsgegeven.

Je bestelt het e-book eenvoudig via de gele knop 'Workshop boeken'.