Alle cursussen >  Fotografieopleiding > Get Real Home - quarantaine-style!

Get Real Home - quarantaine-style!

Professioneel - Online

workshopimg

€ 1,197,90

Workshop boeken

Voorbeeldfoto’s

Wat ga je leren?

De Get Real richt zich 100% op verbetering van je journalistieke/documentaire fotografie en alle persoonlijke uitdagingen die daarbij horen.


Ik probeer op dat vlak alles over te brengen, wat ik zelf geleerd heb in mijn carrière als fotograaf en mentor, met zoveel mogelijk concrete tips. Daar gaan we mee aan de slag; we gaan ontdekken wat bij je past en wat niet, wat je al goed kunt en waar je (vaak persoonlijke) uitdagingen liggen.

Cursusbeschrijving

Wil je als fotograaf van bruiloften, gezinnen, bevallingen of uitvaarten ongeposeerde momenten nóg beter fotograferen?

Is een journalistieke of documentaire aanpak onderdeel van je werkwijze als fotograaf en wil je beter worden in dit belangrijke onderdeel van je werk?

Wil je de foto’s maken, waarvan iedereen zal verzuchten hoe het toch mogelijk is dat je als fotograaf precies op dat ene moment klaar stond om het op fantastische wijze vast te leggen? Leer je liever niet in een grote groep, maar steek je wel graag wat op van collega's?

De Get Real richt zich 100% op verbetering van je journalistieke/documentaire fotografie en alle persoonlijke uitdagingen die daarbij horen.

De Get Real Workshop is een snelkookpan van een midweek met een kleine groep. De Get Real Masterclass is een traject van twee maanden.
Vanwege de coronacrisis is er in mei en september een tussenvorm; de Get Real Home. 

De Get Real Home heeft dezelfde inhoud en ongeveer dezelfde invulling als de Get Real Workshop en de Get Real Masterclass; het is een combinatie, waarmee we al aan de slag kunnen tijdens de intelligente lockdown vanwege de coronacrisis. We beginnen online en komen later bij elkaar.

De eerste sessies op 1, 8, 15 en 22 mei gaan via Skype. We maken kennis met elkaar en ik geef een presentatie, waarin ik alle kennis en ervaring heb verwerkt, die ik in de loop der jaren heb opgedaan. Zo beginnen de Workshop en de Masterclass ook.

Vervolgens Skypen we over jullie foto’s. Dit mogen foto’s zijn, die je na mijn presentatie bijvoorbeeld van je eigen gezin maakt, of foto’s die je al eerder tijdens een bruiloft, geboorte, uitvaart of Day in the Life hebt gemaakt.

Het tweede gedeelte doen we live van 16 t/m 18 september in Zuid-Holland of Utrecht, als we er (hopelijk) weer op uit mogen (en anders later). Op die manier kunnen we toch samen fotograferen, een zeer waardevol onderdeel van de Workshop en de Masterclass. En we sluiten samen af.

De Get Real Home in het kort:

 • een traject
 • minimaal 3, maximaal 5 deelnemers
 • 4 ochtenden Skypen
 • avond, nacht, dag, nacht en ochtend in Zuid-Holland/Utrecht
 • online: kennismaking, presentatie en eigen foto’s bespreken
 • live-dagen: samen fotograferen, bespreken en presenteren
 • een besloten Facebook-groep
 • inclusief 2 ontbijten, 1 lunch en 2 avondmaaltijden
 • investering: 990 euro, excl. BTW

Op dit moment zijn er nog 2 plekjes over voor de Get Real Home. Het begint 1 mei 2020; later instromen is helaas niet mogelijk.

De data zijn:

Skypesessies van 9:00u tot 11-12:00u, in mei:

 • vrijdag 1 mei: skype 1 – kennismaken
 • vrijdag 8 mei: skype 2 – presentatie
 • vrijdag 15 mei: skype 3 – foto’s bespreken
 • vrijdag 22 mei: skype 4 – foto’s bespreken

Live in Zuid-Holland of Utrecht:

 • woensdag 16 september, 17:00u: avondeten, uitdagingen bespreken
 • donderdag 17 september, ochtend: ontbijt en fotograferen
 • middag: lunch, bespreken en selecteren
 • avond: avondeten, bewerken en presenteren
 • vrijdag 18 september, ochtend: ontbijt en vertrek (10:00u)

Ik heb inmiddels meerdere fotografen langere tijd begeleid en mijn workshop en masterclass gegeven. En daardoor kan ik zeggen: het wordt persoonlijk. Heel persoonlijk. Als je daarvoor openstaat, flexibel bent en je verder wilt ontwikkelen, wil ik je heel graag helpen!

Als je geïnteresseerd bent of zelfs al zeker weet dat je de Get Real Home wilt doen, kun je contact met me opnemen of je aanmelden via de website. 

Vereisten voor de cursus

Skype, een camera, laptop en een gemotiveerde houding, waarbij je je kwetsbaar durft op te stellen.

Je dient de techniek van je camera te beheersen.

Over de instructeur

Ik ben Marieke Zwartscholten, geboren in 1975, met veel ervaring in fotografie in onderwijs. Kleine en grote momenten kunnen voor mij even belangrijk zijn. Een avondje theater, een heerlijke vakantie, maar net zo goed de minimaal dagelijkse groepsknuffel met mijn gezin, mijn kat die geobsedeerd is door het gordijn of een avondje kletsen met een vriendin. Ik zie hoe onze oudste zoon op zijn eigen bijzondere manier zit als hij een Donald Duck leest en ik zie de blik in de ogen van onze jongste zoon, als hij een grap gaat maken. Ik geniet van al die momenten en vind het dan ook heerlijk om ze vast te leggen. Mijn carrière mag bijzonder genoemd worden, maar van alles heb ik meegepikt, wat ik nu in praktijk breng als fotograaf en coach. Tijdens mijn studie bouwkunde en mijn werk bij een architectenbureau is de basis gelegd voor kijken en creativiteit. Met mijn opleiding en werk als leerkracht op een basisschool zijn mijn sociale en coachingsvaardigheden verder ontwikkeld. Waarom je bij mij 'moet' zijn? - Ik kan goed kritisch naar foto’s kijken en verwoorden hoe het beter kan of had gekund. - In de loop der jaren heb ik veel kennis en ervaring opgedaan tijdens workshops, zoals de Foundation Workshop in Texas, DE workshop voor journalistieke trouwfotografen, en privé-mentoring bij Tyler Wirken. - Superspannend en een enorme eer: ik mocht de Foundation Workshop in Texas vastleggen! En ik ben heel trots op het resultaat (zie Vimeo). - Door jarenlange ervaring in het onderwijs, snap ik hoe ik ervoor moet zorgen dat je uitgedaagd wordt, maar niet gefrustreerd raakt. - Mijn positieve instelling: je doet vast al heel veel goed en ook daar kijk ik graag naar (daar leer je namelijk ook van!). - Ik krijg ontzettend enthousiaste reacties op deze dienst, zie onder andere de prachtige recensies op mijn website en Facebook. - Ik vind het enorm leuk om te doen! Zo gaaf om na één sessie al zoveel verbetering te zien! - En na een meerdaagse workshop kun je me opvegen (want: ALLES gegeven), maar barst ik tegelijkertijd van de energie.

Bekijk workshopsite

Favoriete foto instructeur

Dit is mijn favoriete foto: het is tijdens een bruiloft, maar doordat dit bruidspaar die dag gewoon zelf voor hun kinderen wilde zorgen is het eigenlijk ook een beetje een Day in the Life. De perfecte combinatie voor mij! Tijdens mijn workshops laat ik zien hoe ik onder andere tot deze foto gekomen ben en natuurlijk hoe jij je eigen bijzondere, grote en vooral ook kleine momenten, niet zult missen.
Het leuke aan deze foto is trouwens dat ik nu elk jaar een Day in the Life fotografeer van dit gezin.

Er zijn bewust geen foto's te zien, die door de deelnemers gemaakt zijn. De opdrachten voor de twee dagen blijven namelijk tot het laatste moment geheim. Zo houdt iedereen zich bezig met het fotograferen, in plaats van zich voor te bereiden op het onderwerp en dat steeds in het achterhoofd te hebben tijdens de voorbereiding.

Tijdens de Get Real Home oefen je tussen de online-sessies door op de mensen bij wie je in deze periode dichtbij mag komen. Als we in september (of later) bij elkaar komen, gaan we samen andere opdrachten fotograferen.

Het mag duidelijk zijn dat de deelnemers mensen fotograferen, die niet poseren. Ze maken een documentair verhaal, van situaties die hetzelfde geweest zouden zijn zonder fotograaf erbij; journalistieke/documentaire fotografie.

De foto's, die hier verder te zien zijn, zijn gemaakt door Ja'eli van Beveren, Gaby Ermstrang en mijzelf tijdens de verschillende Get Real Workshops.