Alle cursussen >  Portretfotografie > Het Kinderportret

Het Kinderportret

Gevorderd - Online

workshopimg

€ 117,37

Workshop boeken

Voorbeeldfoto’s

Wat ga je leren?

Je leert hoe je een prachtig, sprekend kinderportret kunt maken, waar mensen lang en graag naar kijken. Of je nu hobbyist bent of profesioneel fotograaf, deze cursus brengt jouw portretfotografie naar een volgend level. 

Cursusbeschrijving

Je hebt een bepaald beeld voor ogen en toch lukt het niet om jouw portret te krijgen zoals je het wilt. Een portret met impact maak je door de opbouw van verschillende lagen. In deze cursus leer je welke lagen je kunt inzetten en hoe je dit doet. Jouw portretten gaan hiermee naar een hoger niveau. Het resultaat: portretten waar niet alleen jij geraakt door wordt, maar ook de kijker!

De cursus is zeer uitgebreid en inclusief:

  • licht opstellingen, voor zowel natuurlijk licht als flitslicht
  • mijn methode voor connectie en goede expressie
  • nabewerking in de ‘fine art’ stijl
  • extra video’s ter ondersteuning
  • uitgebreide informatie over alle lagen die samen een portret met impact vormen!

Iris Valentina is gepassioneerd portret fotografe. Ze staat bekend om haar verstillende portretten, waarin de ziel achter de persoon wordt getoond. Haar werk is bekroond met internationale prijzen. Naast het aanbieden van portret sessies voor particuliere en zakelijke klanten, besteed ze veel tijd aan vrij werk. Daarnaast deelt ze graag op integere wijze haar opgedane kennis, door e-cursussen en programma's voor fotografen aan te bieden. 

 

Vereisten voor de cursus

- een camera met een lens geschikt voor portretten 

- een ruimte om portretten te maken, zoals een studio of een hoekje naast groot raam

- voor de nabewerking van de portretten: Photoshop

 

Favoriete foto instructeur

Een portret bestaat uit verschillende lagen, die afzonderlijk van elkaar goed uitgevoerd moeten worden. Als ze allemaal samenkomen, dan merk je dat er iets magisch plaatsvindt. Je hebt een portret met impact. Een portret waar de kijker langer naar kijkt en warme gevoelens van krijgt. Een portret waarvan de kijker denkt: dat wil ik ook! 

In mijn portretten zoek ik naar verstilling. Via de verstilling baan ik een weg bij je naar binnen. In deze aandacht laat je iets toe. Een emotie, een stukje schoonheid, een reflectie. Uiteindelijk is dat de kracht van een portret: de uitwisseling tussen fotograaf, model en kijker. Daartussen wil je spanning opbouwen. 

Die verstilling lijkt makkelijker te vinden dan het is. Vooral als het gaat om een kinderportret. Het meisje op deze foto is slechts zes jaar. Stilstaan op deze manier met volledige aandacht voor de fotograaf is best een uitdaging! 

Er zijn verschillende manieren om deze fractie van een seconde, waarin alles samenkomt, te bereiken. De belangrijkste methode zit in jezelf. Jouw model reflecteert jou. Klinkt simpel nietwaar? Door zelf rust uit te stralen en een lage ademhaling te hebben, zal je model hierop reageren. Ik spreek met zachte stem. Ik ga zorgvuldig om in mijn contact. En ja, daarin is zeker ruimte voor een grapje! Zolang ik kan vertrouwen op mezelf, zal het model dit ook doen.

Dit zelfvertrouwen bouw je op door heel veel te oefenen! Maar ook door alle lagen van een portret goed te leren. Als je weet dat je alle deskundigheid hebt, is het makkelijker loslaten tijdens de fotoshoot. En dat is het moment waarop alles ineens kan samenkomen tot een award winning portret! En ook jij kunt dit leren!