Alle cursussen >  Nabewerking > Lightroom training

Lightroom training

Beginner - Online

workshopimg

€ 199,-

Workshop boeken

Voorbeeldfoto’s

Video

Wat ga je leren?

- Je foto's importeren in een goed geordende catalogus met een strakke mappenstructuur


- Je foto's selecteren, sorteren en markeren


- Alle functies in de bibliotheek-module (zoals metagegevens, verzamelingen, trefwoorden, enz.)


- Alle functies in de ontwikkel-module (zoals ontwikkelen, lokale aanpassingen, foto's samenvoegen, voorinstellingen, enz.)


- Je foto's exporteren


- Een presentatie maken van je foto's in de presentatie-module


- Een galerie maken van je foto's in de web-module


- Je foto's op de kaart plaatsen in de kaart-module


- Een ontwerp voor een fotoalbum maken in de boek-module


- Je foto's middels sjablonen afdrukken in de afdrukken-module


- Als samenvatting: Heel veel tips en tricks om je foto's in Adobe Lightroom zo mooi mogelijk na te bewerken!

Cursusbeschrijving

Lightroom is een prachtig programma om je foto's mee te bewerken, maar al die verschillende opties kunnen best overweldigend zijn. In deze online Lightroom training vertelt Hanneke van Editing Moments je alles (ja, echt alles!) over wat dit mooie programma te bieden heeft, zodat je Lightroom optimaal kunt gaan gebruiken. Van selecteren tot exporteren, van voorinstellingen tot lokale aanpassingen, alles komt aan bod om snel, doeltreffend en efficiënt je foto's nog mooier te bewerken. 

In 9 categorieën en 91 video's wordt alle informatie per functie duidelijk en rustig uitgelegd en je ziet in de video's direct hoe alles werkt. Wil je over een paar maanden nog eens weten hoe een bepaalde instelling werkt? Dat kan! Je mag de video's onbeperkt kijken, dit betekent dat je niet aan een tijdslimiet vast zit. Daarnaast ontvang je 4 voorinstellingen die je middels de training kunt installeren. Je kunt dus tijdens de training aan de slag om deze toe te passen op je foto's.

Vereisten voor de cursus

Een computer en Adobe Lightroom Classic

Over de instructeur

In 2014 startte ik met Editing Moments, fotografen kunnen bij mij terecht om hun foto's te laten nabewerken. Om fotoreportages uit te wisselen met mijn klanten, gebruik ik vanaf het begin Lightroom. Fast forward naar het heden: Duizenden reportages en ontelbare foto’s zijn aan me voorbij gegaan. Ik durf dus gerust te zeggen dat ik het programma van binnen en buiten ken. Daarom nu dus deze Lightroom training. Om jou te helpen Lightroom onder de knie te krijgen!

Bekijk workshopsite

Favoriete foto instructeur

Tijdens onze vakantie in Portugal kwam ik dit prachtige bootje op het strand tegen. Het resultaat vanuit mijn camera was een beetje saai en vlak. Er mocht wel wat meer sprankeling en kleur in!

Bij het nabewerken van deze foto in Lightroom heb ik de volgende stappen gezet om dit te kunnen realiseren:

1. De foto was al geïmporteerd met mijn basis-voorinstelling. Enkele instellingen (zoals belichting, schaduwen en hooglichten) heb ik een tikje aangepast zodat ik vlot met de rest verder kon gaan
2. Omdat de horizon niet recht stond, heb ik deze met het uitsnijdgereedschap rechtgezet
3. Door middel van meer contrast en levendigheid heb ik de kleuren wat intenser gemaakt
4. De lucht mocht nog wel wat blauwer, door een gegradueerd filter te gebruiken met daarin de temperatuur wat koeler en de verzadiging wat hoger, knalt de lucht nu mooi zoals die ook echt was!

Duizelt het je nu door al deze termen en wil je nog meer handige tips en tricks om je foto's nóg mooier te maken? Meld je dan aan voor de training via de knop "Workshop boeken"!