Alle cursussen >  Basisfotografie >  Meppel > Workshop Basisfotografie: Lets Dance!

Workshop Basisfotografie: Lets Dance!

Meppel - Beginner - In een groep

workshopimg

€ 110,-

Workshop boeken

Voorbeeldfoto’s

Wat ga je leren?

Wat ga ik jullie leren!

• De camera manueel instellen, weg met de P stand!
• Belichting (ISO, Sluitertijd en Diafragma)
• Licht meten en witbalans
• Licht zien en hoe hier op in te stellen
• Scherptediepte
• Scherpstellen
• Compositie
• JPG en RAW
• Nabewerking
• Ik werk met een kleine groep dus jullie kunnen alles vragen en ik neem rustig de tijd om iedereen individueel te helpen.

Daarnaast zullen we een aantal basisinstelling en knoppen langs gaan en zullen we leren om zelf keuzes te maken die de camera niet altijd goed maakt (zoals witbalans).

Uiteraard kunnen jullie alles vragen en zal ik ook rekening houden met jullie eigen voorkeur van fotografie (onderwerp).

Cursusbeschrijving

MAIL MIJ VOOR DATA!

Voor mensen die de camera nog niet aan kunnen zetten tot mensen die hem veel gebruiken maar niet weten hoe je de camera manueel in moet stellen.

In de ochtend zullen we beginnen met een stuk theorie, hierna zullen we naar buiten gaan om te oefenen met de nieuw aangeleerde vaardigheden. De middag heeft in principe dezelfde opbouw, alleen zullen we dan wat langer de tijd hebben om buiten te oefenen. Als jullie het leuk vinden kunnen we besluiten om de foto's na te bespreken en over de instellingen te hebben.

Voor gezonde (en ongezonde) snacks en een lekkere lunch wordt gezorgd.

 

Vereisten voor de cursus

Een manueel in te stellen camera en bij voorkeur de gebruiksaanwijzing.
Iets om notities op te maken.

Over de instructeur

KUNNEN FOTOGRAFEREN IS ÉÉN MAAR DE KLANTEN KRIJGEN DIE JE WIL EN DAAR EEN BAND VAN VERTROUWEN MEE OPBOUWEN IS MINSTENS ZO BELANGRIJK. EEN GOEDE FOTOGRAAF WORDEN IS NIET MAKKELIJK EN KOST HEEL VEEL TIJD EN ENERGIE. IK WEET HOE VEEL ER BIJ KOMT KIJKEN, MAAR IK WEET OOK HOE ONGELOFELIJK VET DIT WERK IS EN DAT WIJ DIT DOEN VANUIT PASSIE! Of je nou wil beginnen met trouwfotografie of je loopt tegen problemen of stilstand aan, ik kan je verder helpen. Wat heb ik nodig, waar moet ik staan, hoe kan ik omgaan met bepaalde licht omstandigheden, zijn hele praktische vragen waar ik antwoord op kan geven. Maar ik ben ook erg gericht op persoonlijkheid; wie ben ik als persoon en fotograaf, waar moet ik mijzelf verder ontwikkelen en hoe pak ik dat aan? Door mijn achtergrond als psychiatrisch verpleegkundige ben ik bekwaam in het coachen van mensen, het geven van inzicht en begeleiden van persoonlijke leertrajecten. Op de fotovakschool heb ik de basis van fotografie geleerd, maar ook het opbouwen en bespreken van een portfolio, het kritisch kijken naar een foto en uitleggen hoe en wat er beter kan. Door middel van cursussen en trainingen bij andere geweldige fotografen, heb ik mij verder ontwikkeld. En dit doe ik nog steeds, als trouwfotogaaf ben je nooit uitgeleerd.

Bekijk workshopsite

Favoriete foto instructeur

Het ging hier om het gebruik van scherpte diepte. Ik wilde de achtergrond onscherp.
Ook speelt compositie hier een rol (gecentreerd) en achtergrond. Deze is lekker rustig.
Een stukje nabewerking hebben we hier ook mee besproken, "hoe doet die man dat toch" :)