Alle cursussen >  Basisfotografie >  Apeldoorn > Basiscursus fotografie door twee gezellige fotografen

Basiscursus fotografie door twee gezellige fotografen

Apeldoorn - Beginner - In een groep

workshopimg

€ 195,00

Workshop boeken

Voorbeeldfoto’s

Wat ga je leren?

Weg met de automatische stand! Daar heb jij vast geen dure camera voor gekocht toch?!


-Hoe werkt een camera


-Hoe word ik wijs uit al die (enge) knoppen.


-Hoe stel je scherp en wát is de truck om je onderwerk scherp te krijgen en de achtergrond mooi “wazig”?


-Hoe fotografeer je beweging in een foto


-Waar moet ik op letten bij het maken van een mooie compositie op beeld


-Hoe maak ik een mooi portret en waar zit het scherpstelpunt


-Om het perfecte plaatje daadwerkelijk af te drukken, zodat je deze met trots kunt laten zien, geven wij je nog enkele bewerkingstips mee

Cursusbeschrijving

Wij, Marianne en Daniella zijn twee enthousiaste fotografen, die elkaar inspireren en veel samenwerken op huwelijken. Wij gaan ook vaak samen op stap om gave projecten te fotograferen voor onze websites. Vaak horen wij van onze klanten dat ze een mooie camera hebben gekocht, maar er niet uit krijgen wat ze graag zouden willen. Geen idee hebben waar alle knopjes voor zijn en alles op de automatische stand fotograferen. En dat is natuurlijk jammer. Dan heb je een mooie dure camera en je haalt er niet uit wat kan, of nog erger, je doet er niets mee en legt hem weg uit frustratie.

Wij krijgen regelmatig de vraag van klanten, vrienden en Facebook vrienden of ze eens een dagje met ons mee mogen kijken achter de schermen om hun kennis van de fotografie wat te vergroten. Ze zouden zo graag hun kids eens goed op de foto willen zetten of willen weten hoe je een mooi portret van iemand maakt.

Dit heeft ons aan het denken gezet. Vandaar dat wij in 2018 zijn begonnen met het uitwerken van ons super gave project, het opzetten van een fotografie workshop/ cursus. De workshop die wij hebben ontwikkeld zal daarom ook bestaan uit diverse thema’s zodat er voor ieder wat wils is.

En zo is share’n shoot geboren!

Share'n Shoot staat voor het delen van kennis met als doel beter fotograferen. Hoe gaaf is het om in een gezellige, ontspannen sfeer jezelf te ontwikkelen van beginner naar fotografie fanaat en alles te leren wat je graag zou willen leren! We gaan met max 8 mensen per keer aan het werk en zijn beiden aanwezig tijdens de workshop of cursus, dus veel persoonlijke aandacht! We hebben alle puntjes op de i gezet en zijn er helemaal klaar voor. Natuurlijk hebben we een fb pagina gemaakt waar je onze laatste nieuwtjes kan volgen en een besloten groep, (waar je als cursist zeker lid van kan worden)! En ons Instagram account. Wil jij liever 1 op 1 een ééndaagse workshop volgen? Ook dat kan natuurlijk!

Share’n Shoot is gevestigd in Apeldoorn, dus heerlijk centraal en goed bereikbaar.

Als je na het lezen enthousiast geworden bent en jij wilt je spiegelreflexcamera of systeemcamera naar jouw hand kunnen zetten om die super plaat te maken, meld je dan aan ​via het contact formulier op mijn website en vraag de infotmatie aan. 

De cursus bestaat uit 1 volledige zaterdag.  Al jullie vragen gaan we beantwoorden zodat je begrijpt wat al die enge “knoppen” voor zijn. Wij vertellen je over: diafragma, sluitertijd en iso-waarde en gaan er mee aan de slag. Je zult zien dat je dit heel snel onder de knie hebt. Daarna gaan we kijken naar: compositie en wat dat met je foto doet. We kijken naar het licht en hoe je kunt spelen met het licht. Licht is voor mij HET belangrijkste voor een mooi beeld. Is er weinig licht, dan kun je toch zonder flits een prachtig beeld maken. Je foto’s gaan meer spreken en de sfeer is heel natuurlijk. We pakken ook een stukje “creativiteit op beeld” mee, want statische foto’s spreken minder toch?!

De cursus bestaat uit een theorie-ochtend, waarbij je zult zien hoe snel je deze onder de knie krijgt. En in de middag gaan we het geleerde in de praktijk brengen.En geloof ons, die dag gaat er echt een wereld voor je open. Wij zorgen voor de modellen, dat er genoeg te eten en te drinken is en er is voldoende tijd om al je vragen te stellen. Na deze dag stopt het niet. Je mag altijd via onze besloten FB groep vragen blijven stellen en foto's delen voor feedback.

We starten om 9.30 en zullen zeker tot 16.00/ 16.30 bezig zijn met alle info die wij je graag mee willen geven. 

Verder krijgen jullie naast alle informatie ook een mooie gedrukte hand-out en we geven je nog een opdracht mee naar huis zodat je goed kan oefenen.

 

Marianne & Daniella

Vereisten voor de cursus

Spiegelreflex camera of systeemcamera. Je handleiding van je camera zou ook fijn zijn om die mee te nemen. En natuurlijk een hoop enthousiasme en creativiteit!

Programma

Bekijk alle data van deze cursus

Datum

14-03-2020

Locatie

Apeldoorn

Over de instructeur

​Hi! Ik ben Marianne en ik woon in Apeldoorn, waar de Veluwe mijn achtertuin is. Zij inspireert mij enorm en brengt mij tot rust. Daar ben ik dan ook graag. Het mooie avondlicht en het geluid van de natuur zorgen voor een magisch gevoel. Je voelt de wind door je haren en de zon op je huid. Deze liefde voor de natuur zie je terug in mijn fotografie. Ik ben een sensitieve, creatieve fotograaf met veel geduld. Reizen is mijn grootste passie. Het liefst zo basic mogelijk. Op de fiets door Europa met vrienden, een paar vakantiespullen en een tentje in onze fietstassen. Whow, wat kom je dan veel moois tegen. Het mooiste moment van de dag is voor mij het 'gouden uurtje'. Dan fiets ik graag door het bos of over de hei. En in het voor- en najaar ruikt het zo heerlijk... Marianne is zelfstandig fotograaf sinds 2010. De nadruk ligt op trouwreportages en personal branding. Haar kennis deel zij graag met jullie. Zowel aan de hobby fotograaf als aan de gevorderde en professionele fotograaf. Hiervoor hebben wij een super gave workation samengesteld. Deze staat ook vermeld op dit platvorm onder het kopje Trouwfotografie/Fotografie Experience België.

Bekijk workshopsite

Favoriete foto instructeur

Deze super cute foto is gemaakt tijdens een van onze basiscursussen. Wat een heerlijk modelletje was dit en wat deed ze het goed! Zo veel camera's op haar gericht. Hier zie je een mooi beeld waarbij ons modelletje scherp op de foto staat, een mooie lijn in beeld is zodat er een verhaal ontstaat en de achtergrond mooi in de onscherpte zit. Dit noemen wij scherpte/diepte in je beeld creëren waardoor de foto gaat spreken. De foto is gemaakt met de Canon 5D Mark IV. Diafragma op 2.8 en een sluitertijd van 1/800.