Alle cursussen >  Nabewerking >  Deventer > Basiscursus Photoshop

Basiscursus Photoshop

Deventer - Beginner - In een groep

workshopimg

€ 275,-

Workshop boeken

Wat ga je leren?

Foto’s optimaliseren volgens de Digidiaal 10-stappen methode
Effectief en praktisch uw foto’s verbeteren
Het maken van de juiste selecties en fotomontage technieken
De lasso gereedschappen, selectiekaders, snelmasker, Selecties op kleurbereik, Snelselectiegereedschap met de Optie Randverfijnen. Het vrijstaand maken van objecten en bijvoorbeeld personen (haren). 
Werken met maskers, lagen, aanpassingslagen en laagstijlen
Alle retoucheer gereedschappen inclusief een portret retoucheren
Dit gaat veel verder dan met Lightroom en dus onmisbaar 
Diverse omzettingen van kleur naar zwart-wit
Digidiaal leert je enkele praktische en ook hele goede manieren om je foto om te zetten naar een prachtige zwart-wit foto.
Foto’s inkleuren, duotonen en meer
Fotomontages
Monteer 2 of meerdere foto’s in 1 enkele foto, Digidiaal laat je precies zien hoe je na een montage de foto’s op elkaar kunt afstemmen
Creatieve toepassingen gebruiken met Photoshop
Juiste workflow van fotobeheer tot presentatie en afdruk
Alles over kleurbeheer en  kleuraanpassingen
Veel tips&tricks die je het werken met Photoshop een stuk aangenamer maken


U ontvangt een eigen geschreven cursusboek van 200 pagina’s. Dit boek bevat stap – voor -stap instructies hoe je de foto’s moet bewerken. Alle oefeningen zijn thuis goed na te spelen met bijbehorend fotomateriaal.
Stap voor stap  wordt je aan de hand genomen om dit programma op een professionele manier te leren doorgronden. 


Het cursusboek wordt steeds aangevuld met de meest actuele features uit de nieuwste Photoshop versie. De groepsgrootte bestaat maximaal uit 12 deelnemers zodat Digidiaal maximale aandacht aan de cursist kan besteden. 


Persoonlijke begeleiding via Internet, Facebook of email geldt tijdens de gehele cursusperiode. 

Cursusbeschrijving

In de cursus Photoshop leren wij je in 7 avonden Photoshop CC met de Digidiaal 10 stappen methode heel praktisch en doelgericht toe te passen. Je krijgt een uitgebreid eigen geschreven cursusboek met een stap-voor-stap uitleg. Docent Jan heeft al meer dan 20 jaar ervaring in beeldbewerking  met Photoshop en leert je een hele praktische workflow in dit prachtige softwarepakket. 

Wanneer je dit programma beheerst zijn je grenzen in verbetering, verandering en creativiteit oneindig. Het programma dat je gegarandeerd enthousiast zal maken en verbaasd zal doen staan over uw snelle vorderingen op het gebied van het omtoveren van foto’s d.m.v. de nieuwste gereedschappen tot creatief eigen werk. Deze Photoshop-cursus is een cursus waarvan je jarenlang plezier zult hebben. De cursus Photoshop is ook prima te volgen als je in het bezit bent van versie CS6.

Tijdens de Basiscursus Photoshop ontvang je Internet support via mail of via een besloten Facebook groep die alleen toegankelijk is voor de cursisten. Je hoeft dus niet te wachten tot de volgende les om je vragen te stellen. De cursisten kunnen hun vragen en opdrachten plaatsen in deze groep en elkaar zo helpen en stimuleren.
Na deelname aan deze cursus, houdt de service van Digidiaal niet op en heb je onbeperkt toegang tot de besloten Facebook groep voor Digidiaal cursisten. De groep is bedoeld om de (oud) cursisten van Digidiaal een platform te bieden waar ze elkaar kunnen inspireren, vragen kunnen stellen, tips&tricks met elkaar kunnen delen en foto’s kunnen uploaden.

Voorwaarden: Maximaal 12 deelnemers.
Minimaal 7 deelnemers per cursus. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een email.

Vereisten voor de cursus

Software programma Adobe Photoshop (vanaf versie CS6), bij voorkeur Photoshop CC 2020 (abonnementsversie)

Programma

Bekijk alle data van deze cursus

Datum

13-03-2020

Locatie

Deventer

Over de instructeur

Jan Haitsma is de oprichter en eigenaar van Digidiaal en geeft al meer dan 15 jaar op een enthousiaste manier trainingen in het vakgebied van Fotografie en Digitale Fotobewerking. Jan heeft meer dan 20 jaar ervaring in het werken met Fotobewerkings-programma’s en nog veel langer is hij actief in de fotografie. Fotografie is er met de paplepel ingegoten, zijn vader en opa waren ook fanatieke amateurfotografen. Van hen heeft hij het vak geleerd. Het begon allemaal in de donkere kamer (doka). Van zwart-wit afdrukken tot digitale beeldbewerking. Jan heeft het hele traject doorlopen. Hij is specialist in de Adobe pakketten: Adobe Photoshop en Lightroom en Luminar. Hij heeft zich deze software helemaal eigen gemaakt in de loop der jaren en ook eigen cursusboeken geschreven die gebruikt worden in de trainingen van Digidiaal. Zijn grote voorbeelden zijn Deke McClelland en Scott Kelby. Jan is actief in de Fotografie en Beeldbewerking en tevens actief in besturen van Fotoclubs en Stichtingen. Jan is oprichter en voorzitter van het Fotografen Platform in Schalkhaar. Dit is een Platform van fotografen en beeldbewerkers die maandelijks bij elkaar komen om van elkaar te leren en creatief bezig te zijn met Photoshop en Fotografie. Maandelijks begeleidt hij de Photoshop groep in Schalkhaar. Deze groep is onderdeel van het Fotografen Platform, en al jaren actief met een vaste kern van leden. Daarnaast is Jan ook lid van 1 van de fotogroepen van dit Platform. Met fotograferen en beeldbewerken is hij dus dagelijks bezig. Het vakgebied verandert continu en daarom blijft het ook zo boeiend.

Bekijk workshopsite