Alle cursussen >  Smartphone >  Enschede > Fotograferen met mobiel

Fotograferen met mobiel

Enschede - Beginner - In een groep

workshopimg

€ 95,-

Workshop boeken

Voorbeeldfoto’s

Wat ga je leren?


  • zien (vooral het licht)je camera begrijpen over hoe die het licht ziet (en beetje bijsturen waar nodig)

  • bepalen wat een sterke compositie is

  • de betere selfie en groepsfoto maken. Én poseren – heb je voor jezelf ook wat aan ;-)

  • Handige apps en nabewerken voor de finishing touch.
    Zodat je weet hoe je jouw onderwerpen, of dat nou een persoon, een omgeving of een voorwerp is, zo voordelig mogelijk op de foto zet.

Cursusbeschrijving

“De beste camera is de camera die je bij je hebt”
Geen idee van wie die uitspraak is, maar hij klopt als een bus. Zeker met de huidige staat van de mobieltjes: dat je ermee kunt bellen is meegenomen…

Zelf heb ik een Huawei, gekozen vooral voor de goede beeldkwaliteit van de camera. En ik gebruik ‘m te pas en te onpas: op vakantie of een dagje uit bijvoorbeeld, maar ook als ik een goede foto nodig heb voor social media!

Maar ook met een mobiele telefoon is het goed om een aantal basisprincipes in de fotografie te snappen. Zo kun je met eenvoudig toe te passen tips en trucs veel sneller tot een beeld komen dat het gemiddelde snapshot overstijgt.

En publiceer je wel eens op een blog, website, social media? Dan heb je ongetwijfeld ook behoefte aan een leuk beeld erbij. Om je boodschap kracht bij te zetten, aandacht te trekken, of mooier te maken. Liefst alle drie tegelijk! En waarom zou je dan een foto ‘Googelen’ met alle risico’s vandien (nooooit ‘gratis’, ook niet als je niet weet wie de maker is), als je ook kunt leren zelf een goed beeld te maken? Gewoon met je mobiel!

Vereisten voor de cursus

Je mobiel en zin om iets leuks te leren!

Over de instructeur

Indra Simons is zelfstandig fotograaf sinds 2006. De nadruk ligt op trouwreportages en zakelijk en editorial portret. Ze won vele nationale en internationale awards met haar journalistieke (niet geensceneerde) trouwreportages. Haar kennis deelt ze graag, zowel met foto-hobbyisten als de meer gevorderde en professionele fotografen.

Bekijk workshopsite

Favoriete foto instructeur

Foto gemaakt met een Huawei P20, nabewerkt in Snapseed.

Net als bij fotograferen met een 'gewone' camera, is het ook bij een foto die je maakt met mobiel goed om te kijken naar het licht en de compositie. Daar zit de kracht van elke foto in basis, en niet zozeer in dat leuke filtertje. 

Ik wilde van dit flesje bier en het bijbehorende glas, gekregen van de brouwer himself (hoe gaaf!), een toffe foto maken en meteen laten zien dat dit ook met mobiel veel meer dan een kiekje kan worden. Dus ik keek naar een passende omgeving en belsoot te gaan voor een houtstapel en houten schutting in de achtergrond. Ik had ook uit een andere hoek kunnen fotograferen, maar ik hou ervan om te spelen met tegenlicht. Om te compenseren voor dat tegenlicht en ook het flesje bier nog goed zichtbaar te houden, paste ik de belichting aan in de camera-app (dat kan op elke mobiel, en dat doe ik ook bij vrijwel elke foto). Door dichtbij het onderwerp te komen met de camera, als in 10cm afstand, hoefde ik niet te zoomen en wordt de achtergrond vanzelf wat onscherper. Hier nog wat aangesterkt doordat veel camera-apps dit nu vanzelf softwarematig doen. De voorgrond komt dan lekker los te staan van de achtergrond en trekt de aandacht. 

Finishing touch was simpleweg de kleuren een beetje aanzetten met Snapseed, mijn favoriete gratis nabewerkings app.

In de wokshop leer ik je hoe je je foto's krachtiger kunt maken in elke situatie, ook met je mobiel, puur door te kijken naar licht en compositie!