Alle cursussen >  Basisfotografie >  Enschede > Fotografie basis - compositie, licht en techniek

Fotografie basis - compositie, licht en techniek

Enschede - Beginner - In een groep

workshopimg

€ 125,-

Workshop boeken

Voorbeeldfoto’s

Wat ga je leren?


  • zien (vooral het licht)

  • je camera begrijpen over hoe die het licht ziet (en beetje bijsturen waar nodig)

  • bepalen wat een sterke compositie is

  • de betere selfie en groepsfoto maken. Én poseren – heb je voor jezelf ook wat aan ;-)

  • Handige apps en nabewerken voor de finishing touch.

  • Vervolgens leer je je spiegelreflex of digitale camera zonder spiegel onder controle krijgen, zodat de foto zoals jij die voor ogen had ook daadwerkelijk lukt!

  • We bespreken sluitertijd, diafragma en iso-waarde, en hoe ze samen zorgen voor een correct belichte foto.

    Samen met het geleerde uit de ochtend over licht en compositie, kom je na deze dag beter beslagen ten ijs met welke camera dan ook!



Cursusbeschrijving

LEREN FOTOGRAFEREN, MET ELK TYPE CAMERA!

Tadaaa: workshop basisfotografie 'nieuwe stijl'! Leren fotograferen met je smartphone EN met je spiegelreflex. Je krijgt het e-book "Kom van die automaat af" er gratis bij als naslag! Hoef je niet zo hard mee te schrijven :-)

We beginnen de dag creatief: leer kijken naar licht en compositie, en daardoor hoe je een beeld krachtiger maakt. We doen dit aan de hand van de camera in je smartphone: die heb je immers altijd bij je en ook daar kun je de fijnste foto's uit krijgen. Natuurlijk gaan we oefenen, en ook kijken we naar handige apps, bijv. voor nabewerking, die je foto net dat tikje extra kunnen geven.

In de middag gaan we deze abracadabra ontwarren: ISO800 F5.6 t1/1000

Je kunt je afvragen of het nodig is, als je met je mobieltje al zulke kwalitatief goede foto's kunt maken tegenwoordig. Klopt natuurlijk. Maar er zijn 'effecten' waar een mobiel gebruik moet maken van softwareoplossingen, die een echte camera met aparte lens al heeft ingebakken. Zoals een mooie wazige achtergrond creëren voor een portret of close-up. Of inzoomen zonder kwaliteitsverlies. En dus is het fijn om grip te krijgen op de camera die misschien wat minder makkelijk meesjouwt, maar wel meer mogelijkheden heeft voor de perfecte foto.

Tis geen rocket science. We gaan kijken naar ISO, diafgrama en sluitertijd, wat ze doen, hoe ze samenwerken en hoe je er grip op krijgt. Dan kun je ook uit die mooie camera eindelijk een keer de foto's halen zoals je ze bedoeld had!

Vereisten voor de cursus

  • Je mobiel
  • Je camera (die je ook stand P, M, A(v), en T(v) kan zetten)

Over de instructeur

Indra Simons is zelfstandig fotograaf sinds 2006. De nadruk ligt op trouwreportages en zakelijk en editorial portret. Ze won vele nationale en internationale awards met haar journalistieke (niet geensceneerde) trouwreportages. Haar kennis deelt ze graag, zowel met foto-hobbyisten als de meer gevorderde en professionele fotografen.

Bekijk workshopsite

Favoriete foto instructeur

Parijs, het wenteltrapje naar beneden van de Arc de Triomphe.

Razendsnel schakelen was het voor deze foto:
Een toffe compositie zien (de draaiing van de wenteltrap, laten beginnen vanuit de hoek en zo een invoerende lijn creëren). ISO omhoog om in een vrij donkere ruimte het aanwezige licht te vangen. Sluitertijd omlaag om de beweging te vangen. Diafragma iets 'knijpen' voor een wat grotere scherptediepte. Maar niet te veel om geen onderbelichte foto te krijgen. En zelf niet bewegen, want dan wordt de trap onscherp!

Gemaakt met Fuji XE-2, Fujinon 18-55 mm
t1/4  F4  ISO 3200

Door meer inzicht te krijgen in al deze elementen, krijg je de handvatten om zelf ook een beeld zoals je het voor ogen hebt daadwerkelijk uit je camera te krijgen!