Alle cursussen >  Fotografieopleiding > Get Real Training

Get Real Training

Professioneel - Online

workshopimg

€ 659,45

Workshop boeken

Voorbeeldfoto’s

Wat ga je leren?

De Get Real richt zich 100% op verbetering van je journalistieke/documentaire fotografie en alle persoonlijke uitdagingen die daarbij horen.


Ik breng op dat vlak alles over, wat ik zelf geleerd heb in mijn carrière als fotograaf en mentor, met zoveel mogelijk concrete tips. Daar ga je uitgebreid mee aan de slag; daarna gaan we ontdekken wat bij je past en wat niet, wat je al goed kunt en waar je (vaak persoonlijke) uitdagingen liggen.

Cursusbeschrijving

Ben je professioneel fotograaf en wil je je journalistieke/documentaire fotografie verbeteren?
Word je vaak geroemd voor je momentfoto’s, maar wil je hier graag meer controle over krijgen?
Wil je dat graag in je eigen tijd, in je eigen tempo en coronaproof doen?
Wilde je altijd al de Get Real doen, ligt dat (zeker in deze coronatijd) financieel iets te ver buiten je bereik, maar heb je juist wel tijd?
Wil je graag leren van een awardwinnende, documentair fotograaf, met veel ervaring als mentor en in het onderwijs?

 
Schrijf je dan nu in voor de online Get Real Training!

 • 100% journalistieke/documentaire fotografie
 • 8 videolessen, totaal bijna 3,5 uur
 • in je eigen tijd en tempo
 • 1 jaar lang toegang
 • 8 oefeningen
 • 1 uur privé-videobellen
 • toegang tot Facebook-groep
 • uitbreidingsmogelijkheden voor meer en live begeleiding
 • investering: 545 euro, excl. BTW

Voor fotografen, die…

 • … de techniek van hun camera beheersen.
 • … in principe professioneel zijn; neem vooral contact met me op, als je twijfelt of je niveau hoog genoeg is.
 • … die gedeeltelijk of geheel documentair werken; op die momenten niets in scene zetten. Dit kan dus op allerlei vlakken zijn: bruiloften, gezinnen, uitvaarten, geboortes, persoonlijke projecten, enz.
 • … dat documentaire gedeelte graag willen verbeteren.

De lessen helpen je onder andere de volgende vragen te beantwoorden:

 • Hoe kan ik het vastleggen van momenten minder laten afhangen van ‘toeval’ en ‘geluk’?
 • Hoe kan ik meer controle krijgen over mijn fotografie?
 • Welke keuzes kan ik maken om een foto bewust op te bouwen?
 • Hoe kan ik leren van mijn eigen foto’s en op die manier steeds beter fotograferen?
 • Hoe kan ik de juiste foto’s selecteren voor mijn klanten, sociale media, portfolio en wedstrijden?

Ben je al enthousiast? Op de website staat veel meer informatie, veelgestelde vragen en de aanmeldlink.

Vereisten voor de cursus

Een camera, computer/laptop en een gemotiveerde houding, waarbij je je kwetsbaar durft op te stellen.

Je dient de techniek van je camera te beheersen.

Over de instructeur

Ik ben Marieke Zwartscholten, geboren in 1975, met veel ervaring in fotografie in onderwijs. Kleine en grote momenten kunnen voor mij even belangrijk zijn. Een avondje theater, een heerlijke vakantie, maar net zo goed de minimaal dagelijkse groepsknuffel met mijn gezin, mijn kat die geobsedeerd is door het gordijn of een avondje kletsen met een vriendin. Ik zie hoe onze oudste zoon op zijn eigen bijzondere manier zit als hij een Donald Duck leest en ik zie de blik in de ogen van onze jongste zoon, als hij een grap gaat maken. Ik geniet van al die momenten en vind het dan ook heerlijk om ze vast te leggen. Mijn carrière mag bijzonder genoemd worden, maar van alles heb ik meegepikt, wat ik nu in praktijk breng als fotograaf en coach. Tijdens mijn studie bouwkunde en mijn werk bij een architectenbureau is de basis gelegd voor kijken en creativiteit. Met mijn opleiding en werk als leerkracht op een basisschool zijn mijn sociale en coachingsvaardigheden verder ontwikkeld. Inmiddels ben ik al vele jaren werkzaam als fotograaf en als mentor en krijg ik op beide vlakken laaiend enthousiaste reacties. Waarom je bij mij 'moet' zijn? * Ruim zestig deelnemers aan de Get Real gingen je voor en waren laaiend enthousiast. Daarbij werd vaak waardering uitgesproken voor de veilige leeromgeving die ik steeds weer wist te creëren. In deze link vind je de slideshow, die een idee geeft van de eerdere Get Reals. Onderaan deze pagina vind je recensies van fotografen, die al een coronaproof variant hebben gedaan. Over de eerdere Get Real varianten heb ik ook zeer enthousiaste reacties ontvangen; een gedeelte daarvan staat op de Facebookpagina van de Get Real Workshop. * De video’s bevatten alle kennis, die ik in mijn loopbaan als fotograaf heb opgedaan, al fotograferend, maar ook bijvoorbeeld bij de Foundation Workshop in Texas (georganiseerd door Fearless Photographers) en een jaar lang mentoring bij Tyler Wirken. * De presentatie die ik voor deze training heb verfilmd, heb ik daarvoor ruim twintig keer live keer gegeven (ik begin er al jarenlang alle vormen van de Get Real mee) en steeds bijgeschaafd, waardoor de video’s mijn kennis en ervaring nu optimaal overbrengen. * Met mijn fotografie heb ik in de loop der jaren veel waardering gekregen van klanten, van juryleden bij wedstrijden (awards), ben ik zelf meermaals jurylid geweest (bij Fearless Photographers, de Masters of Wedding Photography en This is Reportage), ben ik spreker geweest bij verschillende events (zoals van de Masters, Moment Design, Konpoli en het door mijzelf georganiseerde seminar Doc20) en kreeg ik bijvoorbeeld veel waardering voor mijn documentaire verslag van de Foundation Workshop. * Door jarenlange ervaring in het onderwijs, snap ik hoe ik ervoor moet zorgen dat je uitgedaagd wordt, maar niet gefrustreerd raakt. * Mijn positieve instelling: je doet vast al heel veel goed en ook daar kijk ik graag naar (daar leer je namelijk ook van!).

Bekijk workshopsite

Favoriete foto instructeur

Dit is mijn favoriete foto: het is tijdens een bruiloft, maar doordat dit bruidspaar die dag gewoon zelf voor hun kinderen wilde zorgen is het eigenlijk ook een beetje een Day in the Life. De perfecte combinatie voor mij! Tijdens mijn workshops laat ik zien hoe ik onder andere tot deze foto gekomen ben en natuurlijk hoe jij je eigen bijzondere, grote en vooral ook kleine momenten, niet zult missen.
Het leuke aan deze foto is trouwens dat ik nu elk jaar een Day in the Life fotografeer van dit gezin.

De foto's, die hier verder te zien zijn, zijn gemaakt door Ja'eli van Beveren, Gaby Ermstrang en mijzelf tijdens de verschillende Get Real Workshops.