Alle cursussen >  Portretfotografie > Portret Nabewerking

Portret Nabewerking

Gevorderd - Online

workshopimg

€ 117,37

Workshop boeken

Voorbeeldfoto’s

Wat ga je leren?

Alle handelingen die komen kijken bij het nabewerken van een portret.

Cursusbeschrijving

Investeren in je passie is een van de mooiste dingen die je jezelf kunt geven.

Ik neem je in deze cursus mee in mijn workflow van een portret nabewerking. Je leert technieken, maar krijgt ook inzicht in de afwegingen waar je als fotograaf/retoucher voor staat. Mijn keuzes hoeven niet de jouwe te zijn. Jij hebt je eigen esthetische waarde en zult andere aanpassingen misschien mooier vinden of beter bij je passen. Doe dit vooral! Vind je eigen stijl, je eigen smaak. We gaan samen ‘koken’, maar niet volgens een vaststaand recept waarvan je niet mag afwijken. Je bent volledig vrij om te ontdekken welke smaken en ingrediënten bij jou passen.

Een basiskennis van Photoshop is nodig om deze cursus te kunnen volgen.

*** 10% van de opbrengst van deze cursus doneer ik aan een goed doel. ***

Vereisten voor de cursus

Photoshop
Plugin filters als Nik Filters en Exposure zijn optioneel. 

 

Favoriete foto instructeur

Een portret bestaat uit verschillende lagen, die afzonderlijk van elkaar goed uitgevoerd moeten worden. Als ze allemaal samenkomen, dan merk je dat er iets magisch plaatsvindt. Je hebt een portret met impact. Een portret waar de kijker langer naar kijkt en warme gevoelens van krijgt. Een portret waarvan de kijker denkt: dat wil ik ook! 

In mijn portretten zoek ik naar verstilling. Via de verstilling baan ik een weg bij je naar binnen. In deze aandacht laat je iets toe. Een emotie, een stukje schoonheid, een reflectie. Uiteindelijk is dat de kracht van een portret: de uitwisseling tussen fotograaf, model en kijker. Daartussen wil je spanning opbouwen. 

Die verstilling lijkt makkelijker te vinden dan het is. Vooral als het gaat om een kinderportret. Het meisje op deze foto is slechts zes jaar. Stilstaan op deze manier met volledige aandacht voor de fotograaf is best een uitdaging! 

Er zijn verschillende manieren om deze fractie van een seconde, waarin alles samenkomt, te bereiken. De belangrijkste methode zit in jezelf. Jouw model reflecteert jou. Klinkt simpel nietwaar? Door zelf rust uit te stralen en een lage ademhaling te hebben, zal je model hierop reageren. Ik spreek met zachte stem. Ik ga zorgvuldig om in mijn contact. En ja, daarin is zeker ruimte voor een grapje! Zolang ik kan vertrouwen op mezelf, zal het model dit ook doen.

Dit zelfvertrouwen bouw je op door heel veel te oefenen! Maar ook door alle lagen van een portret goed te leren. Als je weet dat je alle deskundigheid hebt, is het makkelijker loslaten tijdens de fotoshoot. En dat is het moment waarop alles ineens kan samenkomen tot een award winning portret! En ook jij kunt dit leren!