Alle cursussen >  Basisfotografie >  Apeldoorn > Share'n Shoot basis fotografie

Share'n Shoot basis fotografie

Apeldoorn - Beginner - In een groep

workshopimg

€ 195,00

Workshop boeken

Voorbeeldfoto’s

Wat ga je leren?

Alle basis onderdelen die nodig zijn om een goede foto te maken. Weg met die automatische stand, vanaf nu gaan we fotograferen op M!


– hoe werkt je camera werkt en hoe je deze het beste bedienen en instellen.
– hoe kan je het beste scherpstellen en wat is de truc om of alles scherp te hebben of juist met scherpte diepte te werken zodat de achtergrond wazig wordt.
– hoe kan je  bewegende onderwerpen fotograferen.
– waar moet ik op letten bij het maken van een goede composities en uitsnede
– hoe kan ik een mooi portret maken en waar moet ik dan op letten.
– wat kan je daarna nog doen om het perfecte plaatje te maken (klein stukje beeldbewerking en tips)

Cursusbeschrijving

Share'n Shoot staat voor het delen van kennis met als doel beter te leren fotograferen. Hoe gaaf is het om in een gezellige, ontspannen sfeer jezelf te ontwikkelen van beginner naar fotografie fanaat en alles te leren wat je graag zou willen leren! De cursus wordt gegeven door Marianne van My Eye Fotografie en door Daniella van d-eYe photography en we gaan met max 8 mensen per keer aan het werk en zijn beiden aanwezig tijdens deze cursus, dus veel persoonlijke aandacht! In de middag zullen we in twee groepjes gaan werken. 


De cursus bestaat dit keer uit 1 volledige dag. Op een unieke outdoor locatie volledig corona-proof! Wij gaan gaan jou alle in's en outs van je camera leren.
Wij gaan je leren wat diafragma, sluitertijd en iso-waarde inhoudt en wat je er allemaal mee kan doen. We gaan je leren waar je op moet letten qua uitsnede en compositie. We kijken naar licht en hoe je licht het beste toe kan passen in je foto's. Wat je kan doen in bepaalde situaties en we gaan natuurlijk ook aan de slag met jouw creativiteit. 
De cursus bestaat uit een theorie-ochtend en een praktijk middag waarbij je alle geleerde elementen toe gaan passen. En geloof ons, die dag gaat er echt een wereld voor je open. Wij zorgen voor de modellen, dat er genoeg te eten en te drinken is en er is voldoende tijd om al je vragen te stellen. Na deze dag stopt het niet. Je mag altijd via onze besloten FB groep vragen blijven stellen en foto's delen voor feedback.

We starten om 9.30 en zullen zeker tot 16.00/ 16.30 bezig zijn met alle info die wij je graag mee willen geven. 
Verder krijgen jullie naast alle informatie ook een mooie gedrukte hand-out en we geven je nog een opdracht mee naar huis zodat je goed kan oefenen.

Vereisten voor de cursus

Een spiegelreflex camera met lens of een systeemcamera.

Programma

Bekijk alle data van deze cursus

Datum

25-04-2021

Locatie

Apeldoorn

Over de instructeur

Ik ben Daniëlla, een enthousiaste creatieveling. Ik vind het zo mooi om momenten te bevriezen en deze voor de eeuwigheid vast te leggen. Ik hou niet van stijve standaard plaatjes, het moet uniek zijn en vooral bij jullie passen. Daarom vind ik het ook heel belangrijk om van te voren goed naar de wensen van mijn klant te luisteren, ze te leren kennen zodat we samen een reportage maken die écht bij ze past. Door middel van mijn fotografie leg ik een bijzondere verhaal vast. Elementen als compositie en licht spelen een grote rol, net als de omgeving waarin we fotograferen. Na mijn mode opleiding sloeg de vonk over toen ik als stylist stage liep bij een reclamefotograaf. Ik heb daar een camera vastgepakt en sindsdien eigenlijk niet meer losgelaten. Na 12 jaar ervaring te hebben opgedaan bij diverse fotostudio’s en werkgevers, heb ik in 2010 mijn droom waar gemaakt, mijn eigen fotostudio. Een heerlijk werkplek en een fotostudio waar ik al mijn creativiteit kwijt kan. Of het nu gaat om een mooie pure newborn sessie, een prachtige boudoir, een loveshoot of een geweldige trouwreportage. Alles is even speciaal en vooral de afwisseling houdt mij enorm scherp. Twee jaar geleden heb ik samen met Marian Share'n Shoot opgezet. Wij kregen steeds vaker de vraag of we ook cursussen gaven en of ze niet een keer een dagje mee mochten lopen met ons. Dit heeft ons aan het denken gezet en enthousiast gemaakt om een fotografie cursus op te zetten. Wil je meer over mij weten, kijk dan even op website.

Bekijk workshopsite

Favoriete foto instructeur

Deze foto is gemaakt tijdens de eerste fotografie workshop "basis fotografie" die we hebben gegeven. Een van onze modelletjes die middag. Ze wist niet waar ze moest kijken met al die camera's en dat geklik om haar heen. Overweldigend, maar kijk nou dat pure koppie. Wat zal er allemaal door haar heen zijn gegaan. Tijdens deze foto hebben we een uitleg gedaan wat voor een effect je met een telelens en een diafragma van 2.8 kunt bereiken (scherpte diepte in de foto). Tevens hebben we haar gezicht iets opgelicht met een refelctiescherm.